НОВИНИ

РЕГИОНАЛЕН ЕТНОГРАФСКИ МУЗЕЙ – ПЛОВДИВ

има удоволствието да Ви покани на изложба

„Животът просто е изкуство“

от

Асоциация за изящни изкуства от Ниш „ЛУНА“


Асоциацията за изящни изкуства „ЛУНА“ от Ниш, Сърбия е център на художници и други автори на художествени произведения, ценители на изящните изкуства с различни тематични интереси и креативни техники. „ЛУНА“ възниква през 1969 г. като Любителска асоциация за изящни изкуства в Ниш „АДЛУН“, под егидата на Културен център ЮНА, а след 1973 г. преминава под ръководството на Любителска асоциация – Ниш. „ЛУНА“ има изграден социален статус и добра художествена репутация, благодарение на помощта и съдействието на компетентни институции и индивиди както на локално, така и на държавно равнище. През последните години „ЛУНА“ се разраства. Тя става по-богата с нови членове – както млади, така и зрели художници. Освен традиционните си изложби и пленери, „ЛУНА“ е инициатор на многочислени хуманитарни дейности и изложби, съвместни проекти с разнообразни асоциации в областта на изкуството и културата. Ако обобщим работата на Асоциацията за последните 4 десетилетия, около 350 художници от Асоциацията са представяли свои творби на повече от 100 съвместни и индивидуални изложби и са представили няколко хиляди картини и други произведения на изкуството.

„Животът просто е изкуство“ представя вечната склонност на човека да създава и да оставя следа от съществуването си. Ако погледнем, за всички тези автори рисуването не е само професия, а огромна любов, която ни разкрива емоцията и голямото усилие, които са вложени в тази изложба. Индивидуалността на участниците и разнообразието в прилагането на традиционни техники се разкриват в тази изложба чрез картини, рисунки, скулптури и смесени техники. Природата и околната среда са оценени в различни форми на индивидуалната креативност. Произведенията на представяните автори се различават не само по техника и тематична рамка, но и по творчески подход. Благодарение на това разнообразие, един любопитен наблюдател може да влезне в света на художника и на творческия процес.

Официалното откриване на изложбата е на 4 май 2016 г. от 18:00 ч. На откриването ще присъстват 20 от 30-те автори, чиито произведения са представени в изложбата, която ще продължи до 30 май.

Добре сте дошли на това чудесно пътешествие!