НОВИНИ

КЛУБ ПРИЯТЕЛИ НА РЕМ – ПЛОВДИВ

Драги съмишленици и приятели имаме удоволствието да Ви поканим на поредната годишна среща, станала традиция за нашите весели събирания на взгляд и раздумка, която ще се състои на 02.12.2011 г. (петък) от 18 ч. в Големия салон на музея.
Както знаете всяка година е посветена на различни теми, като тази година мотото на нашето събиране е „Старите снимки разказват”. Каним всеки от Вас да ни донесе или изпрати по email до 01.12. 2011 г. (четвъртък) три броя снимки от Вашия домашен албум:
1. Лична снимка от ранен детски период;
2. На етнографска тема – делник или празник; обичай, обред, сватба, поминък, занаят и пр.;
3. На историческа тема – стара снимка, свързана с някакво историческо събитие, дело или личност от Вашия род.
Снимките ще бъдат сканирани и оригиналите ще се върнат на притежателите им.
Всеки трябва да бъде подготвен с информация за изображението върху снимката или кратък разказ за това. Ще се проведе своеобразен конкурс за най-интересни и оригинални снимки и номинираните ще имат възможността да разкрият важни подробности и случки от семейната история, които ще съхраним като архив на Клуба на приятелите. Това ще е началото на сформиране на база данни за бъдещо проучване историята на някои родове. Така приятелите ще имат възможността да се опознаят още по-добре, а вероятно ще намерят и още една причина за членството си в Клуба на приятелите при РЕМ – Пловдив.

УС