НОВИНИ

От днес, 14 май 2020 г., Регионален етнографски музей – Пловдив е отворен за посетители.

Напомняме, че всички здравни и хигиенни изисквания, като носенето на предпазни маски и спазването на дистанция от 1,5 м. са задължителни, както в сградата, така и в двора на музея.

Заповядайте и все още можете да се насладите на двете временни изложби, открити преди началото на извънредното положение:

1. „Кукери – феерия от багри, магия и мистерия“ , изложба на Регионален исторически музей - Ямбол, която представя кукерските игри в Югоизточна България, които се отличават с многообразие, устойчивост и автентичност, ще се потопите в атмосферата на старите обреди, ще се запознаете със символиката и значението на кукерския костюм, на различните персонажи и елементи, типични за тези обичаи

2. „Багри от долината на Тунджа, от Странджа и Сакар“, изложба на Етнографско-археологически музей – Елхово, в която са показани разновидности на елховската сукманена носия, разпространени в долината на Тунджа, Странджа и Сакар, оригинални накити и женски костюми, изработени преди повече от един век, извезани с много майсторство, любов, фантазия и усет от талантливите ръце на елховската жена.

Очакваме ви!