НОВИНИ

Регионален етнографски музей – Пловдив има огромното удоволствие да Ви съобщи, че днес пристигнаха първите бройки на новото издание на музея „Пловдивъ през фотообектива на Крум Савов“. Албумът представя над 150 снимки от фотографа Крум Савов, представящи Пловдив през първите десетилетия на XX в.

Вътре ще намерите информация за града, за фотографа и описание на всеки фотос. Дори можете да обиколите Пловдив с албума в ръка и да откриете местоположението на някои от фотографираните преди 100 години места, включващи красивата архитектура, обществените сгради, джамиите и храмовете. Къщите – има ли ги, няма ли ги? Какво е останало днес от културно-историческото ни наследство? Ще разгледате и една от най-големите сбирки на резбовани тавани, част от които можете да зърнете в пловдивските възрожденски къщи, стига да вдигнете поглед нагоре.

Разглеждайки фотоалбума, ще се запознаете отблизо с ежедневието на пловдивчани – жуженето на занаятчийските чаршии, хората, търговците, последствията от Чирпанското земетресение през 1928 г.

Благодарни сме на специалистите от Регионален етнографски музей – Пловдив, без които този албум нямаше да е факт, както и на колегите от Държавен архив – Смолян и Исторически музей – Асеновград за подкрепата и съдействието; на рекламна агенция „Богара“ за дизайна и доброто оформление.

Предстои официалната премиера на албума, а съвсем скоро ще можете да го закупите от щанда на Регионален етнографски музей – Пловдив.

Албумът „Пловдивъ през фотообектива на Крум Савов“ е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

***

Може да закупите албума „Пловдивъ през фотообектива на Крум Савов“ на място от щанда на Регионален етнографски музей – Пловдив или чрез предварителна заявка по телефон или електронна поща.

За поръчки/заявки:
Телефон: +359 878 625 257 и e-mail: ethnographplovdiv@gmail.com
Изпращаме заявените бройки с куриерски услуги - speedy, econt.
Промоционална цена до 31 декември 2020 г. – 20,00 лв.