НОВИНИ

Ето, че предстои и третият уикенд от „Месец на децата в музеите на Пловдив“, през който в Регионален етнографски музей – Пловдив ще се подготвим за предстоящия празник на 1 март – Баба Марта.

На 20 и 21 февруари 2021 г. музеят организира работилница за мартеници и всяко дете, което го посети ще може да си изработи мартеничка. Освен това децата могат да се включат в нашите забавни занимания, които са: играта „Открий експоната“, изключително интересна както за малките посетители, така и за техните родители; интересни кръстословици на теми „Коледни празници“, „Пролетни празници“ и такива, свързани с постоянната експозиция; различни работни листи на етнографска тематика; носии за оцветяване и редене на пъзел.

Желаещите да си направят кукерска маска и да рисуват на тема „Какво най-много ме впечатли в музея“ ще могат да участват в изложбата, която РЕМ – Пловдив ще организира след края на месец февруари.

Входът за деца до 14 годишна възраст е безплатен, цената на билет за родител е 6,00 лв., а семейният билет е на стойност 10,00 лв.

При посещението на музея се спазват всички противоепидемични мерки.

Ще има подаръци за всички деца!

Очакваме ви!